چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف

حجت الاسلام خاموشی: تقویت سازی حوزه اقتصاد درون زای انقلاب اسلامی

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه ما موظف هستیم حوزه اقتصاد درون زای انقلاب اسلامی را تقویت کنیم، گفت: وقفی که آزاد از بودجه نفت، عوارض و مالیات و … است می تواند تعیین تکلیف کند که در زمینه پیشرفت می خواهد چه پیشرانهایی شکل دهد.

حجت الاسلام خاموشی اظهار کرد: ما در سازمان اوقاف اموالی که در اختیار داریم اموال بیت المال، اموال عمومی و دولتی و خصوصی به معنای مالک خصوصی نیست، بلکه اموال محبوسه ای است که افراد عمدتا حبس کرده اند و کار وقف عمدتا با متولیان است. در صورت فقدان متولی، امور موقوفه با ولی فقیه است و ولی فقیه مقام مجاز برای امور حفظ، افزایش منافع و اجرای نیت تعیین می کند. سازمان اوقاف و امور خیریه در جمهوری اسلامی ایران نهادی است که تولی موقوفات را به عهده دارد و اولین سهمش به خود وقف می رسد؛ یعنی باید از لحاظ قانونی وقف را پیگیری کند. وقف از نظر سنددار شدن، کاداستر و رفع دعاوی و حدنگارکردن و … باید مورد پیگیری قرار گیرد.

وی افزود: طی سه سال اخیر گزافه نیست بگوییم چندین برابر عمر وقف در ایران سند تک برگ صادر شده است‌. بسیاری از اسناد وقفی وجود دارد که در اختیار ما نیست. افراد نزد خود نگه می دارند و بعد از مدتی ابراز می کنند. یک شبهه ای وجود دارد که می گویند مردم وقف نمی کنند. این گونه نیست اخیرا وقفی صورت گرفته که در هفته پیش رو اعلام می شود و وقف بزرگی در حوزه پژوهش و علم و تاریخ نگاری است. اگر ما از وقف ربع رشیدی دفاع می کنیم، از عمر آن بیش از ۷۰۰ سال گذشته است بنابراین سازمان اوقاف وظیفه مند باید به کارش ادامه دهد و مردم هم توجه می کنند که موقوفات با این ساختار حفظ خواهد شد.

همچنین در زمینه مولدسازی گاهی زمین زراعی در اختیار داریم در این زمینه می توانیم این زمین را اجاره دهیم، ما این گزاره را تغییر دادیم و گفتیم آنجایی که می توانیم، مشارکت داشته باشیم. تسلط ما در عرصه وقفی بیشتر می شود. ما در مولد سازی فقط سراغ گزاره های محدود نرفتیم برای توسعه گزاره ها داریم تلاش می کنیم. به عنوان مثال در حوزه موقوفات درمانی فقط سراغ دارو و درمان نرفته ایم به سراغ اقداماتی رفته ایم که هزینه درمان را کاهش می دهد.

در پایان وی ضمن تشکر از همه مسئولان و واحدهای استانی و واحدهای حقوقی و ثبتی و اوقافی که به بهره وری کمک می کنند، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای امنیت غذایی باید حدود ۳۰ درصد آبزی پروری را در دستور کار خود قرار دهد. ما در بهره وری تقریبا ۶ موضوع را مورد توجه قرار می دهیم. مورد اول آبزی پروری بود که فارم بزرگی در بوشهر و چارک شکل گرفته و اخیرا در هندیجان برای پرورش ماهی در خاک اقداماتی صورت گرفته است. در این زمینه سه استان خوزستان و بوشهر و هرمزگان هدف قرار گرفته اند. فراوری و بازار داخل نیز مد نظر قرار دارد و تولیدات در حال عرضه است.

  نظرات